”Ihmisellinen mies” Oulun Kaupunginteatteri

— tuore ympäristö on tyylikkäästi toteutettu: lavastus on kekseliäs, räiskyvä ja yltäkylläinen. Valopylväät, korkealle kohoava akvaariomainen toimistolasikoppi, graffitit sekä hektisesti vyöryvä , multimediaa hyödyntävä katupanoraama luovat oivasti mielikuvaa kaupungin sykkeestä, jossa heikompi saisi rytmihäiriöitä. 

Pyörölava on kuin suuri näyteikkuna, jonka kautta voimme alinomaa tarkastella toisiamme, kuitenkaan koskaan näkemättä omaa nenääme pidemmälle. —

Hatunnosto. Esityksen lavastukseen, valaistukseen ja yleiseen ilmiasuun on näyttävästi vangittu näytelmän vastakkainasettelun teemoja banaaliudesta lähimmäisenrakkauteen, kiireestä ajanantamiseen. Lavaratkaisut etenkin siirtymissä ovat puhuttelevia ja luovia.  —

KALEVA, 26.11.18, Aino Isojärvi

Oulun kaupungin teatteri, teksti Sirkku Peltola, ohj. Pentti Kotkaniemi.